mandag, juli 14, 2008

Hjemme igjen!

Etter mange dager på ferie - kom vi hjem natt til søndag.

Da hadde vi kjørt "noen" mil og hatt mange flotte dager i Bergen. Det er nemlig alltid flott vær der når jeg er der! =)
Vi dro forrige tirsdag via Valdres, Lærdalstunnelen med stopp på Gudvangen og endte opp på vandrehjemmet på Voss. Sov gjorde vi også, til tross for både tog og lastebiler dundrende forbi. Vi ankom Bergen onsdag formiddag i knallsol - og trasket rundt om i gatene før vi kunne innta hotellet - 50 kvadratmeter vi 3 alene! Eget soverom, bad og stue med kjøkkenkrok. Den hadde forresten alt man skulle ønske seg for sjølhushold, komfyr, micro, kaffetrakter, kjøl/frys-skap!!! Men hadde vi ferie så hadde vi ferie! =) Vi bodde sentralt og hadde vi ikke hatt barn med kunne vi fint gått fra sted til sted på natterstid ;)

Torsdag tok vi turen opp på fløyen, hvor vi inntok medbrakte reker til lunsj. Vel nede igjen gikk vi til Akvariet. Her fikk vi med oss alt som var verdt å få med seg, inkl mating, oppvisninger og klapping av ekle dyr.... Det var nattåpent i byen denne kvelden så mange gode tilbud ble benyttet =)

Fredag dro vi til Vannkanten, eller de andre dro dit og så tok jeg bilen til Sotra - og Papirgleder.
Du verden så fort tida går i godt selskap og ja, jeg snopet med meg både ett og annet. Gubben har nå fått ordnet bursdagsgave til meg for i år... akk ... jeg kan være himla hjelpsom om jeg bare vil. Så nå venter en Silhouette på å bli installert! Vi koste oss med en tur på Bryggen på kvelden - før det satte i gang med å regne igjen. Vi rakk akkurat opp på rommet før det styrtet ned!

Lørdag var dagen for hjemreise, men jeg tok en ny tur på Bryggen og i byen alene med det store kameraet. Det var nemlig ikke med på fredagskvelden. Deilig var det også å lange godt ut - man blir temmelig sliten av å smårusle i mange dager på brostein!! Det småregnet litt på veien tilbake til hotellet - men også denne gangen har jeg klart meg i Bergen uten paraply!!

Første stopp på hjemveien ble Voss, da trengte bilen påfyll og vi tok en rask lunsj på samme sted. Før vi stoppet i Aurland, sjåføren var trøtt og sov noen minutter i bilen mens vi jentene tok en tur i sentrum. Det var marknad og dessverre regnet det. Men vi fikk med oss noen postkort og en bamse. Og da vi kom til bilen møtte jeg kjentsfolk!
Vi tok veien over fjellet til Hol - du verden for en utsikt det var ned igjen! Middag ble det på Ål, og så dro vi over til Valdres igjen. Og faktisk begynte vi på runde to.... men stoppet i Ulnes. Der var det nemlig en liten familiefest til ære for et par slektninger fra USA. Kjempetrivelig!!!!
Vi fikk nok av tilbud om å ligge her og der, men gubben ville hjem. Det var deilig å sove i egen seng!!!!
Vi hentet hjem Tira i går, hun hadde vært hos svigers siden mandag! Gjett om det ble gjensynsglede - ja både hos firbeint og 2beinte!! Og heldigvis hun og Kema var blitt venner!!
Tira var litt skepsis da hun kom hjem igjen - var jo livredd kjøkkenet da kjørte henne til svigers. Nå har vi funnet ut hvorfor - vi har for mange kjeler, panner og lokk... Begge hyllene i gryteskapet har gitt etter for tyngden, og vi kan bare tenke oss for et leven det var da det raste sammen!

Nå skal vi være hjemme resten av ferien, men ta noen dagsturer hit og dit, rydde i heimen og ha late dager! Ingen ting er bedre enn late dager i ferien!Vi var da i Begen - var vi ikke????

Amalie knipser "rått og røti"


Utsikt utover mot Aurland
da vi kjørte opp mot fjellet

Tante Anne er verdens beste Tante Anne
- sjøl om hun er tremenning og ikke ort'li' tante til Amalie

Det ble knipset MANGE bilder på turen - så dette er bare små smakebiter!

8 kommentarer:

~~Randi~~ sa...

Velkommen hjem - så flotte bilder, gleder meg til å se flere:) Bergen er vakker, ja? Hele Norge er i grunnen ganske vakkert! Deilig med litt shopping, også - det hjelper mot det meste! Fin kveld!! Klemmer**

Kristine sa...

Koselige bilder som gjör at jeg får hjemlengsel ;)

Jaja bare en uke til jeg skal reise til Bergen også!

Lene S sa...

Så fine bilder! :o) Høres ut som dere har kost dere ja. Vi skal ut på veien om et par uker vi..gleder meg til det. Vestover og nordover også nedover igjen, med mange stopp underveis :o)

Ha en fortsatt fin sommer :o)

Lena sa...

Nå erter du bare vennen, jeg vil se fler bilder!!!! Så godt at dere hadde en fin ferie da, det lever man lenge på :)

STOR kos

Scrappelise sa...

Flott feriereferat og fine bilder! Hører (leser) at det var en fin tur! Og ha en fortsatt fin ferie!

Lena sa...

Du er nå bare go`du Berit *smask*

koooooos

Bendichte sa...

Så deilig dere må ha hatt det! Ferie og biltur og shopping - det hører sammen.
Ingen ferie her i gården - august blir det ferie på meg!
Ha det fortsatt fint i sommer også treffes vi vel til høsten? Klem fra B.

Maya sa...

Tusen tusen takk Berit!
Ja,du kan tro jeg er glad og ikke minst stolt over å være med i DEN gjengen der *klype seg i armen*

Får håpe vi (jeg) kan inspirere deg :)

Gleder meg villt til 1 august!!

Klem fra Maya